Farbenlicht | Art-terapie Farbenlicht
Am creat Atelierul Farbenlicht din pasiune pentru artă, pentru om, pentru natură şi pentru călătorii interioare creative, care au ca scop lărgirea orizontului personal de percepţie.
art terapie, cisnadioara,, cursuri de arta, cursuri sibiu, kristina ratiu demuth, terapie prin arta, cursuri de arta pentru copii, cursuri de arta pentru adulti, sibiu
21542
page,page-id-21542,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
DSC_02892
DESPRE ART-TERAPIA FARBENLICHT

Art- terapia Farbenlicht este o forma de terapie holistica, care abordeaza pe parcursul procesul creativ  dimensiunea fizica, emotionala, mentala si spirituala a persoanei.

Este inradacinata in ideea ca fiecare om este creativ, ca spiritul uman este in esenta energie creatoare, in continua transformare si expansiune.

 

Incurajează şi susţine prin tehnici vizuale specifice (desen, pictura, modelaj, colaj, video, performance, miscare-dans liber, instalatia), deblocarea si eliberarea potenţialului creativ,  recunoaşterea resurselor dar si a umbrelor  interioare arhetipale care se releva la nivel de imagine, de dialog si in dinamica relationala dintre client si art-terapeut si ceilalti participanti  (in cadrul terapiei de grup).

 

In dialogul cu aceste umbre, art-terapeutul  incurajeaza o relationare contemplativa, bazata constientizare, acceptare si compasiune.

 

Fiecare om are potențialul de dezvoltare si vindecare, indiferent în ce etapa sau situaţie a vieții se afla iar art-terapia reprezintă un mod prin care persoana își poate accesa puterea creativa si vindecătoare.

 

Conştientizarea,  asumarea responsabilitatii pentru propria vindecare,  remodelarea  unor modele mentale  disfuncţionale si activarea resurselor interioare sunt facilitate, pe parcursul procesului creativ, in cadrul art-terapiei Farbenlicht.

 

Scopuri urmarite in cadrul art-terapiei Farbenlicht:

 • descoperirea propriului (design) interior si a arhetipurilor care il marcheaza/contureaza
 • transformarea umbrelor/ provocariilor in prilej de crestere si revelatie
 • descoperirea scopului profund interior/ esenta constiintei personale
 • individuarea

 

Fiinţă umană individuată este acea persoană a cărei viaţă interioară se află în perfectă armonie cu viaţa exterioară.(Richard Rudd)

 

 • autocunoaşterea, prin conştientizarea propriilor gânduri, emoţii, comportamente
 • îmbunătăţirea percepţiei de sine şi a celuilalt
 • recunoaşterea şi depăşirea blocajelor emoţionale
 • recunoaşterea şi activarea potentialului si resurselor interioare
 • promovarea unităţii persoanei
 • profilactic, prevenirea bolilor psihice
 • dezvoltarea abilităților emoţionale, cognitive şi a motoricii fine la copii
 • autoactualizarea
 • dezvoltarea autonomiei personale
 • rescrierea biografica

 

 

Metodele folosite in cadrul art-terapiei Farbenlicht sunt multiple* si difera in functie de setting-ul terapeutic.

 

*O caracteristica de baza a art-terapiei este interdisciplinaritatea. In general, in baza unor principii psihanalitice sau psihodinamice, art terapeutii au competenta de a folosi diverse cadre teoretice cu care se simt ei confortabil. Metodele art terapeutice folosite se pot sprijini pe abordari de lucru precum cea: antroposofica (R.Steiner), analitica (Jungiana), umanista, comportamentala, sistemica, integrativa.

Australian National Art Therapy Association (ANATA, 2005)

VEZI MAI MULT
ȘEDINȚE DE ART-TERAPIE

Durata şedinţelor variază între  90 şi 120 de minute în funcţie de scopul şi amploarea activităţii propuse. Şedinţele au loc o dată  sau de două ori pe săptămână, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră cu scopul de a crea un cadru stabil şi regulat. Şedinţele art-terapeutice se pot desfăşura individual sau în grup de maxim 6 persoane  într-un  spaţiu care oferă clientului siguranţă pentru o expirmare liberă.

Confidenţialitatea informaţilor personale din cadrul sedintelelor de art- terapie va fi respectată cu stricteţe.

Persoanele care participă la şedinţele de art-terapie nu trebuie să aibă abilităţi artistice de pictură, desen, modelaj.

VEZI MAI MULT
ședințe-art-terapie
cochilie
CURS ART-TERAPEUTIC: DRUMUL SPRE AUTENTICITATE

Cursul se desfasoara pe parcursul a 10 sedinte art-terapeutice in care vor fi abordate si experimentate teme si metode art-terapeutice menite sa sustina procesul de autocunoastere si sa mobilizeze potentialul interior in directia unei schimbari autentice.

 

Atmosfera acestui curs se doreste a fi una in care fiecare participant, prin felul sau unic de a fi, devine o sursa de inspiratie si incurajare pentru aproapele sau.

VEZI MAI MULT