Am creat Atelierul Farbenlicht din pasiune pentru artă, pentru om, pentru natură şi pentru călătorii interioare creative, care au ca scop lărgirea orizontului personal de percepţie.
Farbenlicht isi propune sa inspire si sa sustina – prin toate activitatiile sale actuale si viitoare si prin mijloace specifice artei – procese calitative de constientizare si incurajare al potentialului si a autenticitatii personale. Deasemenea urmareste inchegarea unui spatiu nonconcurential, insufletit de un duh real al incurajarii in care diferentele dintre persoane sa fie acceptate, privite ca sansa si fiecare persoana sa devina o sursa de inspiratie pentru aproapele sau.
ÎN PREZENT:Farbenlicht oferă cursuri si workshopuri de arta, şedinţe individuale şi de grup de art-terapie pentru copii şi adulţi. Aceste cursuri se desfasoara într-o atmosferă care încurajează capacitatea de a crea un lucru cu dedicare, curiozitatea, experimentarea şi descoperirea potentialului interior.
ÎN VIITOR:Farbenlicht isi propune sa gazduiasca desfasurarea unor activitati sustinute si de alte persoane din domenii precum arta vizuala, teatru, literatura, filosofie, psihoterapie, dezvoltare personala etc.
CINE?Cursurile, workshopurile de arta si sedintele de art-terapie sunt sustinute de Kristina Ratiu Demuth artist vizual, art-terapeut acreditat, consilier terapeutic pe baza psihoterapiei Adleriene (ICL) si practicant al tehnicilor de mindfulness.
UNDE?Atelierul Farbenlicht îşi are rădăcinile în Cisnădioara (7 km de Sibiu), în plină natură, într-o grădină cu vedere spre munţii Făgăraş. Atelierul este compus din trei cadre create cu pasiune pentru a inspira şi susţine aceste călătorii interioare creative: un cadru sălbatic – grădina, un cadru securizant – atelierul propriu-zis şi un cadru ludic – o rulotă mare pictată, cu terasă.
NATURA cu elementele ei expresive oferite în materie de inspiraţie sunt explorate intens în cadrul cursurilor Farbenlicht. Natura oferă exemple vii pentru a explica atât copilului cât şi adultului concepte precum: armonie, calm, echilibru, tensiune, proporţionalitate, perspectivă, etc. În ceea ce priveşte art-terapia, natura reprezintă cadrul primordial, atât de apropiat de constituţia profundă a omului, încât aceasta devine unul din factorii care influenţează în bine procesul terapeutic.
VALORILE pe care le susţin şi îmi doresc să le dau mai departe prin activitatiile desfăşurate aici sunt:
- dedicarea
- constientizarea
- formarea unui discernământ artistic
- receptarea în profunzime a esentei divine existente în natură, om, artă şi societate
- curajul de a fi/ a deveni autentic